lomené okno

Tento prvek je kamenicky sice dobře zpracován, tedy i v prvotní fázi je zde uplatněn ruční špičák v kombinaci s dlátem s rovným ostřím. Líc pak ve snaze o dokreslení gotické podoby, byl zpracován dlátem s plochými zuby s počtem 5 zubů a šířce ostří 5 cm. Na rozdíl od gotického nástroje jsou ale zuby zřejmě prořezaný strojově tak, že průřezy zubů jsou pravoúhlé. Jednak tím vzniká poměrně široká mezera, ale právě rovnoměrnost mezery ukazuje na novodobost nástroje. Gotické mezery mezi zuby mají kónický tvar, protože bývají prosekávány rovněž dlátem s pozvolným ostřím. Zkoumaný kamenný prvek je zhotoven z opuky, kterou lze charakterizovat jako zdravou horninu odpovídající na základě vizuálního posouzení třídě R3.