Kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého

Kaple je situována při komunikaci z Manětína do Brda po levé straně. V kapli stávala socha sv. Jana Nepomuckého, dnes na místě jen podstavec. Na střední části čelní stěny podstavce nápis: "KE CTI S / IANV NEP / DAL POSTA / WIT TVTO / STATVY / WACLAWIK / ROKV 1773 / TM / 1723“ Na spodní části čelní stěny podstavce iniciály a letopočet: „TM // 1725“ Materiál: pískovec střednězrnný. Dochován pouze podstavec, socha odcizena. V kronice Manětína se o soše v zápise z roku 1969 píše: „Druhá, podobná kaplička stojí až na nejvyšším bodě cesty do Brda, při severní straně silnice. Uvnitř je kamenná socha sv. Jana Nep., která tu stávala volně v přírodě a nad níž pak byla postavena kaple. Podstavec sochy má také starší letopočet. Nápis na podstavci sochy zní: KE CTI S / IANV NEP / DAL POSTA / WIT TVTO / STATVY / WACLAWIK / ROKV 1773 / TM / 1723"