sousoší sv. Jana a Pavla

Sochy, o jejichž vzniku se nedochovaly žádné písemné zprávy, uvedli do literatury Jaroslav Kamper a Zdeněk Wirth, kteří o nich roku 1908 uváděli: „Na návsi na hranolových soklech sochy sv. Floriána a Jana Nepomuckého, bez ceny umělecké. XVIII. stol.“ V obecní pamětní knize z roku 1922 se o obou sochách stručně píše: „Sochy sv. Floriána a Jana Nepomuckého na hranolových soklech. Náves před hospodářstvím Josefa Wanky, zastíněny 2 mohutnými lípami. Zřízeny v 18. století." Pisatel číhanské farní kroniky někdy v době druhé světové války k zápisu o obou sochách, přepsanému z knihy Jaroslava Kampera a Zdeňka Wirtha, stručně dopsal: „Nyní modře natřeny.“ Materiál: pískovec střednězrnný. Ještě v Uměleckých památkách Čech z roku 1977 jsou oba světci nadále označeni jako sv. Jan a sv. Florián, zatímco v Pasportisaci okresů Západočeského kraje z téhož roku 1977 se již o nich píše: „Pod silnicí proti faře na hranolovém ořímsovaném soklu postaveny dvě drobné sochy světců v oděvu římských vojáků. Jeden z nich snad sv. Florián, ale bez atributů. Lidové, ze začátku 19. stol.“ Podle názoru Ireny Bukačové a Jiřího Fáka jde však pravděpodobně o sv. Teodora a sv. Donáta.