brána II

Typově stejně řešená brána jako u čp. 41, s nepatrnými konstrukčními odlišnostmi a větší světlou šířkou. Krajní pilíř je volný a navazovalo na něj oplocení či ohradní zeď předzahrádky domu čp. 3. Pod opadanými omítkami částečně vidět smíšené zdivo, na boku s převahou cihel, a v líci na čelní straně plentu z tašek bobrovek. Čelní strany pilířů člení hladká plastická liséna, ve vrcholu s odsazenou římskou prostého zaobleného profilu. Profilace nadezdívky nad překladem se odlišuje od sousední brány a mezi nimi patrná svislá spára. Hrany vnějších trámů překladového nosníku nejsou profilované ani okosené. Vrata využívají stejný konstrukční princip, odlišují se pouze v dílčích detailech. Pokryv čelní strany je stejně provedený, jednotlivé prvky jsou profilované na obou volných hranách. U vstupu pro pěší využity starší kované pásové závěsy s listovými konci a zejména nekrytá závorka barokního typu.