brána

Zděná omítaná kulisová brána, výrazně převyšující hřbitovní zeď, je umístěná osově proti západnímu vstupu do kostela, vede z prostoru před farou na hřbitov. Architektura brány je edikulového typu, nasazená na sokl, vyrovnávající nerovnost terénu. Základem je obdélný portál s půlkruhově zaklenutým průchodem, jehož paty a vrchol vyznačují omítkové klenáky. Obdélné průčelí má úzké lisenové orámování zakončené úzkou neprofilovanou římsou, na niž je nasazený nízký nástavec konkávně zvlněného štítu, ukončeného římsou s deformovanou profilací. Ve vrcholu je osazena hrotnice s pozlaceným plochým křížem (kov?). Bránu z boků flankují zděné pilíře s valbovými stříškami. Vstup uzavírají kovaná mřížová vrata.