vila

Dvoupatrová podsklepená vila s vysokou mansardovou střechou je postavená na obdélném půdorysu s výrazným půlkruhovým rizalitem situovaným na západní straně při SZ nároží. Střecha vily je krytá pálenou střešní taškou bobrovkou a venkovní fasády jsou upraveny hrubší cemento-vápennou omítkou šedé barvy. Tříosý rizalit zavržený zvonovou helmicí je rytmizovaný vysokým řádem čtyř kanelovaných dórských polosloupů, na které navazuje čtveřice hladkých pilastrů na pravé straně západního průčelí. Mezi sloupy a pilastry jsou v obou podlažích prolomeny v rytmu 3 – 1 – 1 obdélné okenní otvory osazené novými plastovými okny, které zachovávají původní členění okenních křídel do tvaru písmene „T“. Parapetní pole pod horními okny jsou zdobená drobným štukovým dekorem s motivy květinových košů a oválných medailonů s květinovými závěsy, které se opakují i na severní fasádě. Suterén je prolomený centrálně umístěnou trojicí čtvercových os zasazených v pískovcovém ostění a chráněných kovanou mříží. Horizontálně je fasáda rytmizována přímými podokenními římsami, průběžnou podokenní římsou dolních rizalitových oken a širokou korunní římsou, která má výrazný přesah. Místo 2. okenní osy zprava je v přízemí nově prolomený vstup do vily, ke kterému vede nově zřízená široká rampa. Mansardová střecha je na této straně prolomená pětiosím dřevěným vikýřem, jehož horní okraj je segmentově zvlněný. Druhé uliční průčelí je otočeno k severu a je opět pětiosé tentokrát v rytmu 1 – 3 – 1, kde trojice středových os v 2. NP odpovídá trojbokému arkýři osvětlujícímu prostor schodišťové haly. Nad trojicí obdélných čtyřkřídlých os je arkýř prolomený třemi menšími oválnými okny. V úrovni suterénu je v rytmu 1 – 1 – 3 – 1 – 1 prolomeno sedm malých okenních otvorů osazených mříží, krajní okénka mají čtvercový tvar zatímco středové osy jsou obdélné. Nad úrovni korunní římsy je nad středovým arkýřem umístěný tříosý zděný vikýř zakončený trojúhelníkovým štítem. Arkýř i boční okenní osy opět rámují hladké pilastry vysokého řádu a také další členění fasády navazuje na západní průčelí. Těsně k severovýchodnímu nároží přiléhá branka, součást trojdílné brány do původního areálu chmelového skladu, vedoucí na schodiště k dřívějšímu hlavnímu vstupu do budovy prolomenému ve střední ose východního průčelí. Vstupní nika je segmentově zaklenutá a dvoukřídlé vchodové dveře jsou zasazeny hluboko za lící zdiva. Obě dveřní křídla jsou v horní polovině prosklená a osazená ozdobnou mříží, prosklený je také světlík nade dveřmi. Východní fasáda je nad vstupem prolomená jedním obdélným oknem a dále v obou podlažích dvojicí malých obdélných okének situovaných při SV nároží. Fasádu nad korunní římsou opět završuje centrálně umístěný dvouosý zděný vikýř s trojúhelníkovým štítem, na kterém je dosud patrný kontrast původních hrubých a hladkých omítek. Jižní průčelí je orientováno do zahrady a dominuje mu jednoosý trojúhelníkový štít završující mírně předsazenou středovou část fasády. Tento rizalit je v 1. i 2. NP tříosý zatímco suterén je osvětlen pouze dvěmi menšími dvoukřídlými okny, která doplňují další dvě okenní osy prolomené po stranách rizalitu. Krajní okenní otvory v 2. NP jsou tvořeny dvoukřídlými vstupy na dva malé balkónky, které mají čelní hranu segmentově vydutou a jsou chráněny ozdobně kovanou mříží. Parapet středové okenní osy v tomto patře je ozdobený štukovým medailonem s postavou držící koš plný chmele. Průčelí opět člení vysoký řád hladkých pilastrů, které jsou při obou nárožích i po stranách rizalitu sdružené.