nájemní dům

Řadový činžovní dům je sedmipodlažní, s posledním podlažím ustupujícím. Střední část fasády s pásovými okny o 12 částech mírně předstupuje. V krajní části je jenom po jednom čtyřdílném francouzském oknu, ve spodní části s mřížkou. 1. podlaží má zleva dvě dvoudílná okna, na ně navazuje prosklená, pravoúhle se zalamující stěna, vytvářející část vstupní chodby, která přechází do vstupních dvoukřídlých kovových prosklených dveří. Celá vstupní část a sokl je obložena obdélnými zelenavými kachlíčky. Napravo od vchodu jsou další okna. Sedmé ustupující podlaží má ve střední předsazené části balkon, chráněný zábradlím z prutů. Interier: Vstupní prostor je obložen mramorovými deskami. Vestibul je od zádveří zvýšen o čtyři stupně. Ve stěně naproti vchodu jsou vsazeny poštovní schránky s prosklenými dvířky v kovovém rámu, vedle je panel se štítky a jmenovkami. Vestibulové dveře jsou dvoukřídlé, prosklené v dřevěném rámu. Zábradlí schodiště tvoří kovové kruhy a originální madlo. Původní jsou i dřevěné, jednokřídlé dveře do bytu s původními chromovými štítky. Dlažby chodeb a podest jsou mramorové. Na dvoře jsou novodobé nehodnotné přístavky. Dochováno mnoho původních umělecko-řemeslných prvků.