dům se starou modlitebnou

Přízemní hloubkově orientovaný dům čp. 8 nemá shodnou uliční čáru se sousedící ohradní zdí na severu, ani domem čp. 9 na straně jižní. Dům je hmotově členitý, přední část je přízemní s vysokou valbovou střechou, ve střední části vyčnívá jihozápadním směrem z hlavní hmoty patrové dvorní křídlo s valbovou střechou, zadní část je opět přízemní na užším obdélném půdorysu, střecha je sedlová s polovalbou na severozápadním konci. Střecha je krytá jednoduše kladenými bobrovkami. Fasády domu jsou hladké, členěné pouze okenními a dveřními otvory. Uliční jihovýchodní průčelí je přízemní, tříosé, s obdélnými okny. Vlevo předstupuje přístavek vstupní předsíně, která je společná pro domy čp. 8 i 9, stylově patří k čp. 9. Jsou zde štukové nárožní pilastry s římsovou hlavicí, nesoucí architráv a polovinu trojúhelného frontonu nad vstupními dveřmi v boční stěně přístavku, v čelní stěně je okno. Boční severovýchodní průčelí je jednou okenní osou vysunuto před ohradní zeď, ve dvoře za ohradní zdí jsou tři obdélná okna dvou různých formátů, dále dva vstupy a další okno do střední části domu. V zadní části jsou čtyři pravidelně rozmístěné okenní osy, tato okna jsou opatřena mříží v ostění. Zadní severozápadní průčelí v přízemí nemá otvory, v lichoběžném štítu je v ose okno se segmentovým záklenkem. Boční jihozápadní průčelí má tři části, zprava od domu čp. 9 je přízemní část se dvěma okny. Následuje patrové dvorní křídlo, které je v patře dvouosé s patrným třetím zazděným oknem menšího formátu uprostřed. V přízemí je vlevo okno, vpravo vstup, jejich osy neodpovídají osám v patře. V levé bočné stěně dvorního křídla je v patře jedno okno. V zadní přízemní části bočního průčelí jsou čtvery vjezdová dvoukřídlá vrata, nad nimi malé obdélné větrací otvory. Omítky a nátěry fasád jsou různého stáří a provedení, barevné nátěry se liší. Uliční průčelí a přední část dvorního severovýchodního průčelí jsou bílé, zadní část domu má žlutý nátěr, dvorní křídlo růžový odstín. Všechny omítky jsou zčásti degradované a místy opadané. Zadní část severovýchodního dvorního průčelí má omítku oklepanou, je zde dobře patrné smíšené a cihelné zdivo.