socha sv. Libora

Na kónicky ujmutém římsou završeném soklu plintus sochy sv. Libora (původně sv. Leonarda). Socha světce v mírném esovitém prohnutí s odlehčenou pravou nohou v biskupském rouchu, v klerice, rochetě s přehozeným na prsou sepnutým pluviálem. Světec pravou rukou žehná a v levici nese kovovou hladkou novodobou berlu. Jeho hlava pootočena doleva s tváří pokrytou hustým dlouhým vousem a pohledem směřujícím do dálky. Na hlavě má světec mitru s křížem. Figura modelována mělkými záhyby vlnícího se šatu, akcentované zaoblenou draperií obtékající pozdviženou pravou ruku. Původní atributy byly: na pravé ruce nesl malého volečka a na levé knihu. Podle původních atributů se jednalo o sochu sv. Leonarda (Linharta).