zvonice s kaplí

Objekt tvoří tři části – dřevěná zvonice čtvercového půdorysu, ze západu přistavěná kaple a ze severu přístavek. Dřevěná zvonice má tvar hranolové věže se stanovou střechou s otevřenou hranolovou lucernou, lucerna má stanovou stříšku s námětky a je zakončena makovicí a křížem. Vstup je pravoúhlými dveřmi, nade dveřmi ve výšce je valbová stříška. Střechy zvonice jsou kryté břidlicí. Konstrukce je trámová, vnější plášť je ze svisle kladených prken. Trámoví je z r. 1739, opravy dle vyrytých letopočtů proběhly v letech 1842, 1903, 1907. Zděná kaple je obdélného půdorysu s trojbokým závěrem a sedlovou střechou, nad závěrem trojbokou valbovou. Má hladké stěny s jednoduše profilovanou korunní římsou, po stranách závěru jsou lomená okna. Vstup do kapličky je přes zvonici dřevěnými prosklenými dveřmi. Interiér kaple je plochostropý. Střecha je krytá pálenou drážkovou taškou. Ze severní strany je ke zvonici přistavěn ještě další zděný prostor s přední stěnou dřevěnou, obdélného půdorysu, s pultovou střechou, krytou pálenou drážkovou taškou.