sídliště Slovany

Během vzniku sídliště Slovany se typy bytových domů vyvíjely. Postupně se domy stavěly vyšší, střechy se staly plochými a stále více se používaly prefabrikované prvky. U bytových domů začala být běžná uniformita. Slovany I, III a V jsou uspořádány systematicky. Na Slovanech II se s výstavbou nových bytových domů v tomto okrsku začalo, ale také skončilo. Jejich zástavba je proto velmi různorodá. Slovany IV jsou územně nejrozlehlejší částí. Často zde projektanti museli využít různých proluk mezi stávající zástavbou, takže se zde také často setkáme s atypicky konstruovanými domy. Pro sídliště Slovany byl charakteristický byt o dvou pokojích a celkové užitkové ploše menší než 50 metrů čtverečních, což je podstatně menší plocha než u mladších plzeňských sídlišť.