postranní branka

Zděná branka přiléhající k uličnímu průčelí zámku na východní straně má podobu edikuly, převyšující krátké postranní úseky zdi. Úzký průchod lemují pilíře s hranolovými sokly, ukončené v patě záklenku páskem, probíhajícím přes celý úsek zdi. Na patky nasedá půlkruhový záklenek s výrazným vrstveným klenákem. Čelní plochy pilířů i archivolty člení rámce s oble vykrojenými rohy. Edikulu završuje profilovaná římsa, uprostřed segmentově vzdutá, na koncích odsazená a zalomená do boku, krytá prejzy. Uprostřed hřebene se zachoval kamenný podstavec vrcholového prvku (fotografií doložena koule). Vstup uzavírají nepůvodní nehodnotné dřevěné dveře, plně bedněný nadsvětlík je oddělen dřevěnou nečleněnou římsou.