bývalý pivovar

Stojí na jižním okraji areálu; založený do mírného svahu. Zděná dvoupatrová budova o 6 x 5 osách na půdorysu písmene L, krytá dvojicí kolmo situovaných sedlových střech; západní část jižního průčelí (v rozsahu dvou okenních os) vrcholí trojúhelným štítem a nízkou sedlovou střechou. Střechy mají výrazný přesah a jsou kryté nakoso kladenými eternitovými šablonami. Zdivo převážně kamenné s cihelnými dozdívkami a se zbytky omítek, přízemí odděluje od patra kordonová římsa z cihel. Okna v úrovni dvou spodních podlaží jsou na výšku obdélná dřevěná dvojitá dvoukřídlá, členěná do osmi tabulek, okna v úrovni 2. patra jsou nižší na šířku obdélná. Okna v západní části jižního průčelí mají segmentové záklenky. Část oken (především při jižním průčelí) je zazděna. Navazující objekty při západním průčelí byly demolovány. Půdorys má tvar „L“ (východní a jižní křídlo), hlavní vstupní průčelí obrácené k východu; 3 nadzemní podlaží; pod západní částí sklepy; poslední podlaží nižší. V koutě styku křídel nižší přístavek s pravoúhle zalomeným severním průčelím. Střecha sedlová se štítem na Z a S straně; eternitové šablony; komín z režného cihelného zdiva. Sokl není. Místo korunní římsy více přetažené krokve; spodní plochy volných konců krokví ozdobně vyřezávané. Omítky fasád štukové a bez členění; pouze mezi přízemím a 1. patrem provedený zubořezový pás z režného cihelného zdiva; na části průčelí omítka hrubá. Ve zdivu převažuje lomový kámen; celé cihly ojediněle; pouze západní část jižní stěny vyzděná pouze z cihel. Severní štít zděný, hladce omítnutý, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; po obvodě plochý pás; před čelo přetažené střešní roviny; 2 ležatě obdélná okénka a nad kruhové; zděné ostění s paspartou. Západní štít řešený podobně; na cihelném zdivu jen zbytky jádrové omítky; v ose pravoúhlé okno. Jižní fasáda – levá část v rozsahu dvou okenních os ohraničená výraznými lisénami; nad provedený trojúhelný zděný štít s kruhovým okénkem; v přízemí až 2. patře zde 2 na výšku obdélná okna se segmentovým záklenkem; cihelné ostění okosené; ze sklepa 3 ležatě obdélné otvory se segmentovým záklenkem. Ve zbývající části průčelí v přízemí 3 ležatě obdélná okna; segmentové záklenky z kamene; jedno z oken zaslepené. V 1 patře 4 na výšku obdélná okna; cihelné okosené ostění; levá dvě okna zazděná. V posledním podlaží symetricky opět 4 okna; naležato obdélná; cihelné ostění po obvodě seříznuté; 3 okna zprava zaslepená. Západní fasáda – při okrajích průčelí fragmenty zdí odbouraného přístavku. Vlevo do přízemí vstup s cihelným lemováním a segmentovým záklenkem. V 1. patře v levé části zazděný vstup se segmentovým záklenkem z cihel. Východní fasáda – v ose pravoúhlý portál se žulovým ostěním; předsazená mělká nika okosená. V přízemí 4 na výšku obdélná okna; cihelné ostění okosené; ve dvou oknech voštinová mříž. V 1. patře symetricky 5 tvarově shodných oken; ostění stejné; ploché šambrány. Ve 2. patře symetricky 5 ležatě obdélných oken s okoseným cihelným ostěním; 4 z oken zazděná. Severní fasáda (východní část) – v přízemí a 1. patře 4 na výšku obdélná okna. V posledním podlaží 4 ležatě obdélná okna (2 zazděná); detaily ostění všech oken stejné jako na východní straně. Severní fasáda (západní část) – vpravo vstup se segmentovým záklenkem; tesařská zárubeň. V 1. patře na výšku obdélné okno s okoseným cihelným ostěním. Ve 2. patře 2 naležato obdélná okna; ostění zděné s otupenou hranou.