kašna se se sousoším Neptuna a Tritona

Bazén kašny je betonový zapuštěný do země, uprostřed je postaven základ z lomového kamene a betonu, na kterém je z betonu vylita loď, do které je druhotně vsazeno starší barokní pískovcové sousoší. Ve stěnách bazénu se dochovaly relikty starších instalací vody včetně přepadových kovových prvků. Sousoší zobrazuje dvě figury propojené zády i hlavami, stojící na dvou delfínech, kteří měli funkci chrliče. Figury sousoší: jedna s vousy a druhá bezvousá by mohly snad zpodobňovat Neptuna a jeho syna Tritona [?]. Materiálem barokního sousoší je pískovec střednězrnný okrové barevnosti. Na sousoší se nalézají zbytky starších povrchových úprav. Podle staršího snímku z informační tabule umístěné v současné době nedaleko kašny držely obě figury v ruce kovový trojzubec, který se do současnosti nedochoval; podle tvarosloví je zřejmé, že trojzubec byl doplněn pravděpodobně až při nové instalaci sousoší do kašny během první čtvrtiny 20. století.