čestný dvůr

Čestný dvůr situovaný východně od hlavního vstupu do zámku je vymezen na severní straně jednopatrovými budovami předzámčí a na jižní straně zdí porostlou stálozelenými rostlinami. Vstup do dvora je uzavřen ohradní zdí z pilířů s kovovým plotem a centrální bránou. Osa hlavního vstupu je vedena přímou dlážděnou cestou lemovanou výsadbou, která směřuje k raně baroknímu vstupnímu portálu východního průčelí zámku. Prostranství čestného dvora je akcentováno architektonicky vyspělými zděnými oblouky – branami, které propojují čestný dvůr na jižní straně se zámeckým parkem a na straně severní se zahradou vzniklou před severním zámeckým průčelím po zasypání vodních příkopů. V jižní bráně je instalována kovová mříž.