socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Volně stojící pískovcová socha. Sokl šestiúhelníkového základu, dřík trojúhelníkového půdorysu. Jeden schod je zároveň základem sochy. Na trojúhelníkovém podstavci s nízkou profilovanou římsou na nízkém podstavci je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého, u nohou s klečícím andílkem. Podstavec je tvořen z šestistěnného soklu, na který nasedá trojúhelníkový dřík se skosenými hranami, které jsou zdobeny ve střední části malou volutou. Na přední straně dříku zlatou polychromií zdobený prvek v podobě lístků. Nad nimi nápis se zlaceným reliéfem sv. Josefa a malým Kristem v náručí. Dřík je zakončen nízkou jemnou profilovanou římsou, ve střední části vycházející ze dvou malých volut, pod nimiž je polychromií zdobená stylizovaná ozdoba v podobě mušle, z níž vychází kovový držák lucerny. Nad touto římsou na nízkém podstavci s profilovaným zakončením spočívá stojící socha světce. Sv. Jan Nepomucký je zobrazen stojící, váha těla spočívá na levé noze s pravou pokrčenou. Oděn v typickém rouchu- klerika, na ní rocheta ukončená zlacenou krajkou a plášť, sepnutý na prsou a se štolou, na hlavě biret a kolem svatozář s pěti hvězdičkami. Ruce jsou sepjaty na prsou. U levé nohy klečící andílek, v pokrčených vzpažených rukách držící kříž s korpusem Krista. Na přední části dříku pod reliéfem nápis: "Svatý Jene/ Nepomucký/ oroduj/ za nás". Vzadu na dříku: "Obnoveno 1939".