vila

Jedná se o podsklepený patrový funkcionalistický objekt postavený obdélného půdorysu, ze kterého vystupuje přístavba garáže na východní straně, který má díky svažitosti terénu směrem do zahrady suterén vystupující na povrch. V kontrastu s poměrně strohým čelním kubickým průčelím otočeným do ulice je zahradní průčelí s cylindrickým rizalitem, terasami, balkóny a vřetenovitým schodištěm v severovýchodním nároží značně dynamické. Okna jsou převážně pásová s unikátním vysouvací konstrukcí, uliční fasádě dominuje schodišťové okno z luxferů. Zábradlí balkónů a teras je trubkové. Budova je vyzděna z cihel, stropy a rovná střecha jsou železobetonové konstrukce. V suterénu se nacházely skladovací a technické místnosti domu, tj. sklepy na potraviny a palivo, místnost pro ústřední topení, prádelna se sušárnou a skladiště. Z východu přistavěná garáž měla dvě stání pro auta s prostorem pro nářadí pod schodištěm. Vstup do domu z ulice je vyřešen v centrální části. Vlevo od něj se nacházel byt domovníka s kuchyní, ložnicí a komorou. Po pravé straně vstupu byla hala se schodištěm a dva pokoje pro hosty. Východní trakt zaujímaly prostory sloužící pro potřeby lékařské praxe, byly zde dvě ordinace (jedna z nich zubní), rentgen, čekárna (do suterénu byla také umístěna vodoléčba, sauna a lehárna). V patře byl byt stavebníka přístupný po halovém schodišti z přízemí. Byt se sestával ze šesti místností a příslušenství. Pracovna v patře byla propojena s ordinací a garáží po samostatně přístupném vřetenovém schodišti.