hrobka

Hrobka přestavuje kompaktní stavbu na přibližně čtvercovém půdoryse s výraznou zvoncovou střechou, vstupní průčelí je orientované k jihu. Stavebním materiálem byly žulové kvádry, schodiště a portál jsou pískovcové. Objekt člení skarpovitě rozšířený sokl a korunní římsa s jednoduchým vlysem, tvořeným třemi horizontálními linkami. Vstupní portál jižního průčelí je opatřen elipsovitě se rozvírajícím schodištěm s kuželkovou balustrádou a sloupy, vynášejícími protržený fronton. V něm je na pískovcovém soklíku umístěn erb rodu Hanavských (dva lvi držící erb s korunkou). Sloupy jsou neoslohové, akant je zde nahrazen okřídlenou lebkou a dřík je nad patkou opatřen květinovou girlandou a pomačkanou stuhou. Vstupní portál uzavírá kvalitní kovaná mříž. Obě boční stěny jsou prolomeny dvěma dvoudílnými, půlkruhově zakončenými okny s mříží. Okna jsou zasklena protáhlými šestihrannými tabulkami.