ohradní zeď s branou

Po celém obvodě kolem kostela probíhá ohradní zeď vyzděná z pečlivě skládaného lomového kamene, na JZ je zeď nově přezděná s použitím několika opracovaných kamenných bloků (asi bývalé podstavce pro kříže). Oba líce zdí bez omítky, pouze na vnější straně SZ zdi hrubá omítka. Pultová koruna je chráněna velkými plochými kameny, na JV zdi z větší části jen travní drn. SZ zeď má výraznější opěrnou funkci z vnější strany, vnější výška se pohybuje cca mezi 1,5 až 2 m a vnitřní jen kolem 0,6 m. U zdi protější naopak vnitřní výška větší (kolem 1,5 m) než vnější. Na SZ straně zeď vysoká kolem 1,2 m a na protilehlé straně necelý metr. Na SZ straně situovaná proti portálu lodi brána, vymezená pilíři, které více převyšují korunu zdi. Pilíře jsou čtyřboké a hladce omítnuté, pod stanovými stříškami s eternitem šikmo vysazené římsy, v drážkách na vnitřních hranách pilířů zůstala oka pro upevnění vrat. Před bránou 2 kamenné schody.