kaple sv. Václava

Kaple stojí v malém parku uprostřed svažité návsi obestavěné štítově orientovanými klasicistními usedlostmi a její osa míří přímo na Milešovku. Dispozičně jde o jednoduchou rotundu na půdorysu 4,6 m s bílou hladkou omítkou fasád, kamenným soklem a pultovou střechou. Interiér je prosvětlený dvěma pásovými průzory, vodorovným po obvodu stavby a svislým v závěru tvořeném plochou segmentovou apsidou, které tvoří symbolický kříž. Korunní římsa kaple se směrem k oltáři zvedá a nad oltářem je jehlancová věžička se zvonkem z původní kaple. Vstup zastřešuje zděná segmentová markýza. Kapli v exteriéru doplňuje kamenný stůl umístěný pod lípou. Okna stavby jsou vyplněna vodorovně vrstveným sklem z teplické sklárny. Okna se skládají z 2000 kusů skel, připravených v tehdejším Výzkumném ústavu sklářské výroby v Teplicích. Interiéru dominuje skromný pískovcový obětní stůl na šestibokém půdorysu. Omítkové grafiky (sgrafita) Jana Koblasy jsou rozmístěny v pásech kolem okenních otvorů. Zachycují výjevy z knihy Genesis (od oddělení světla od temnoty po vyhnání z ráje) a z dalších knih Starého (Abrahám a Izák, Mojžíš a Desatero) a Nového zákona (Oplakávání Krista, Nanebevstoupení Krista). Přímo za oltářem se nachází text Desatera přikázání.