sýpka

Rozlehlý areál se dvěma branami byl původně obklopen barokními hospodářskými stavbami. Všechny budovy, s výjimkou sýpky, byly zbourány. Původním budovám destruktivní přestavby prováděné zejména v průběhu 20. století odňaly uměleckohistorickou hodnotu. V téměř nezměněné podobě se dochovala pouze dvoupatrová sýpka z roku 1772. Jde o objekt na obdélném půdoryse se zaoblenými rohy. Její fasády jsou členěny pilastry se štukovými hlavicemi (Většinou zdůrazňují nároží) lisenovými rámci. Velké plochy původní omítky ale opadaly a prezentováno je tak holé, převážně kamenné, zdivo. V hlavní ose bočních fasád jsou dva kamenné vstupní portály (jižní je dnes zaslepen). Jsou půlkruhově zakončeny, do vrcholů je vsazen klenák. Portály jsou rámovány v omítce vyvedenými pilastry s kamennými vázami nasedajícími na jejich hlavice. Pilastry jsou překlenuty segmentově tvarovaným kladím. Pravoúhlá horizontální zamřížovaná okénka jsou na čelních fasádách umístěny ve dvou osách, na bočních fasádách v šesti osách. Korunní římsa je profilovaná. Dva trojúhelné stupňovité dvouetážové štíty jsou členěny lisenami a drobnými římsami a jsou segmentovitě zakončeny. Jednotlivé etáže jsou na stranách dekorovány kamennými vázami (dvě vázy na jedné etáži). Kamenné vázy jsou i ve vrcholu štítů. V centrálním poli štítů jsou menší kasulová okna bez šambrán. Vnitřek sýpky vyplňuje vaznicová trámová konstrukce (trámy na dřevěných podvážkách) nesoucí jednotlivé etáže, jejichž podlaha je vyskládána z širokých fošen. Střecha je sedlová, krytá pálenými taškami.