měšťanský dům

Patrový objekt se sedlovou střechou, respektující původní středověkou parcelaci. Štítová orientace do prostoru náměstí. Fasáda novorenesanční, dvojosá, levá osa tvoří mělký rizalit završený nad úrovní atiky volutovým štítem. Přízemí pokrývá plastická kvádrová rustika, do níž je zavázána hladká šambrána segmentového okna a vpravo pravoúhlá hladká šambrána vstupu. Patro má hladké omítky vymezené na nárožích kvádrovou štukovou armaturou a je členěno vodorovně parapetním pásem vymezeným profilovanými římsami, s balustrovou parapetní výplní v levé ose a iluzívním členěním parapetu v pravé ose. Šambrány oken akcentují konzolové suprafenestry. Vyžlabená římsa, na rizalitu doplněná štukovou ornamentikou, nese atikový pás ve formě zábradlí s vylehčovacími segmentovými otvory, na rizalitu je střední osa zbohacena balustrádou. Štít nad rizalitem dvojetážový, obrysově volutový, s půlkruhovým ukončením a hrotnicí ze žlutého kovu.