autogaráže

Unikát představuje spojení funkce biografu a hromadné garáže, přístupné z dnešního Vavřincova vrchu. Liberec v rozvoji motorismu na našem území sehrál klíčovou úlohu a navíc patřil v rámci severních Čech k městům, která poskytovala automobilistům největší komfort. Hromadné garáže v Mariánské ulici s názvem Zentral Garagen Sporthaus Sieber představovaly první zařízení svého druhu v Liberci. Jejich zřízení zřejmě ovlivnil i fakt, že oba investoři Heinrich Sieber i Josef Altmann byli členy Severočeského automobilového klubu v Liberci (Nordböhmischer Automobil Club). Druhé patro z Frýdlanské ulice přístupné z dnešního Vavřincova vrchu (zde přízemí) sloužilo jako auto hala. Půdorysně se jednalo směrem do Frýdlantské ulice o nečleněný prostor. K Vavřincovu vrchu byl půdorys rozčleněn na prostor sloužící k omývání aut (vpravo při pohledu z Vavřincova vrchu) a zázemí pro řidiče (byt) na opačné straně, který se skládal z pokoje pro řidiče, obytné kuchyně, koupelny a toalety. Bývalá auto hala je dnes upravena částečně na bar a pizzerii. Část, kde se původně nacházela auto umývárna byla v roce 2004 odbourána.