úřednický dům

Soliterní budova, orientovaná šířkově, na obdélném půdorysu, sousedí se zámeckým areálem. Přízemní dům bez štítu je završen mansardovou střechou, krytou bobrovkami. Hlavní fasáda do ul. Jiráskovy je desetiosá. Okna typu T jsou osazena do lištových šambrán s ušima, jen v 8. ose je prolomen portál vstupu do domu - v hladkém pískovcovém ostění jsou zavěšeny dvoukřídlé dveře s pilastrovou klapačkou. Členění plochy fasády lizénovými rámci, které vytvářejí pole pro jednotlivá okna. Rámce mají vykrojené rohy. Ve dvou okenních osách je použita na rozčlenění fasády pásová rustika. Dům je omítnutý hladkou omítkou špinavě žluté barvy. Průčelí k zámku o jedné okenní ose, stejně jako průčelí do uličky k vedlejšímu domu. Dvorní průčelí do školní zahrady má 9 okenních os s nečleněnými novodobými výklopnými okny a novodobými jednokřídlými dveřmi. Dvorek částečně dlážděn betonovými čtvercovými dlaždicemi, částečně zatravněn, obehnán zdí z lomového kamene.