centrum Arpida

Denní stacionář byl navržen jako uzavřený čtvercový dvorec se zalomenými křídly na východní straně směrem k nástupnímu předpolí a s kratšími obdélnými křídly na západní straně; ve dvou případech jsou ukončeny polygonálními apsidami. Hlavní vstup je v diagonálním jižním nároží a je zvýrazněn asymetrickou hodinovou věží. Jednotlivé hmoty budov tvoří patrové horizontální objemy, které jsou završeny sedlovými střechami s různou úrovní výšek korunních říms a hřebenů střech. Fasády jsou členěny, v závislosti na vnitřním prostoru, obdélnými okny různých proporcí, velikostí a dělení. Vnitřní nádvoří je obklopeno prosvětleným obchozím prostorem - ambitem. Ambit propojuje komunikační a společenské části s uzavřeným dvorem/nádvořím. Některé prostory prostupují celou výškou stavby, což přináší kontrast a monumentalitu - rehabilitační bazén, prostory u jídelny, jídelna...). Krátká křídla obsahující rehabilitační bazén a jídelnu jsou v křížení s hlavní budovou zdůrazněna nízkými věžicemi se stanovou střechou, která poskytují horní osvětlení. Místnosti obklopují komunikační a společenské prostory a to buď ve dvoutraktovém nebo třítraktovém uspořádání, ve dvou podlažích. V interiéru je přiznáno cihelné zdivo, které tvoří kontrast s bílými omítnutými plochami a s dřevěnými prvky krovu, stropu, schodišti a obložení stěn. Do jednoho objektu jsou zahrnuta školská zařízení od mateřské školky až po střední vzdělávání, rehabilitační a zdravotnické části, které umožňují specifické formy terapie a sociálních služeb, včetně příslušenství, administrativy a technického zázemí.