kaple sv. Jana Nepomuckého

Jedná se drobnou sakrální stavbu situovanou v mírném svahu uprostřed vsi v blízkosti komunikace vedoucí z Brtnice do Opatova při odbočce k obci Víska. Stavba byla původně obklopena lipami. Kapli vystavěnou na čtvercovém půdorysu s polygonálním závěrem k jihu završuje sedlová střecha krytá bobrovkami. Štít se zvlněnými rameny ukončuje segmentový fronton s kovovým latinským křížem ve vrcholu. V ose štítu se nachází zasklená nika s vyobrazením Panny Marie. Do kaple se vstupuje po čtyřech kamenných stupních obloukově zaklenutým vstupem uzavřeným dvoukřídlými dřevěnými dveřmi a mříží. Fasády prolomené do boků obloukovými okny jsou dnes členěny lizénami na podezdívce a zakončeny velice zjednodušenou korunní římsou. Vnitřní prostor zaklenutý valenou klenbou s lunetami uzavírá k jihu půlkruhová apsida s vestavěnou menzou. Autenticita vnějšího pláště i interiéru kaple byla obnovami během posledních 50 či 60 let výrazně smazána.