pomník padlým

Pomník padlým se nachází v centru obce před ohradní zdí farní zahrady, jejíž část byla během realizace navýšena a doplněna nízkým trojúhelným štítem. Pomník má podobu trojboké exedry se dvěma lavicemi sestavené z žulových desek, na něž po stranách navazují nízké parapetní zídky. Před touto stěnou stojí vysoký kamenný sloup osazený bustou truchlící ženy s hlavou v dlaních a vlasy zakrytými rouškou. Původně sloup zakončovala trojice dělových koulí s tlapatým křížem, stávající pískovcová busta na něj byla umístěna až v roce 1998. Kónický hladký dřík sloupu doplňují v horní části vpadlá obdélná pole s reliéfně provedenými zlacenými letopočty „1914“ a „1918“. Jména válečných obětí včetně plukovní příslušnosti, způsobu a místa úmrtí jsou uvedena na třech žulových deskách osazených na zadní stěně.