západní úsek ohradní zdi s branou

K západnímu nároží zámku přistavěna ohradní zeď se vstupní bránou. Úsek ohradní cihlové zdi, který se napojuje na západní hranolovou věž přistavěnou k zámeckému křídlu, je kordonovou římsou z naplocho kladených pálených cihel rozčleněn na dvě patra. Ve spodní části zeď prolomena klíčovými střílnami a v prvním patře střílnami štěrbinovými. Pod korunou ohradní zdi jsou v mezi polích nad štěrbinovými střílnami prolomeny kruhové otvory tvořící souvislý pás. Korunu ohradní zdi tvoří na plocho kladené pálené cihly, které vytváří plochou římsu. Ohradní zeď je prolomena vstupní bránou, která je na vnější straně vymezena dvěma hranolovými pilíři s rozšířenou základnou, předsazenými ohradní zdi a završenými římsovými hlavicemi. Vstupní část brány je mírně zúžena. Západní brána od Kančí obory byla završena korunní římsou zdobenou cimbuřím a zaklenuta lomeným obloukem. V roce 1973 byla tato brána stržena a ponechány pouze hranolové pilíře. Z vnitřní strany je vstupní brána akcentována širokými pilíři vymezujícími vstupní prostor.