činžovní dům

Průčelí do Boleslavovy ulice je čtyřpodlažní s vloženým půdním patrem, do parku Fidlovačka je pětipodlažní. Nárožní arkýř je třípodlažní, válcového tvaru ukončený věžičkou. V prvním podlaží jsou kubisticky členěné vstupy a výkladce obchodů a vstupní domovní dveře. Fasády jsou členěny systémem balkonů se zábradlím zdobeným kubistickými mřížemi. Sochařská výzdoba fasády s postavičkami dětí a reliéfem ve štítech půdní nástavby připomíná práce K. Pavlíka a A.Odehnala, spolupracovníků sochaře A.Waiganta. Dochovaná jsou původní okna a dveře s pouzdrem v nadpraží pro lamelové rolety. Vysoce hodnotný kompletně dochovaný interiér s polokruhovým kamenným schodištěm s mimořádně kvalitním kubistickým zábradlím včetně madla. Celý prostor schodiště je do výšky 1m obložen černým keramickým obkladem. Původní dřevěné dveře do bytů s jednoduchou supraportou jsou v černém laku imitujícím krokodýlí kůži, zdobeny pozdně secesními ornamenty. Dvojice oken schodiště mají jednoduché kubistické členění a z velké většiny i originální skla s motivem rozety, okenní parapety černé, kamenné.