pomník padlým

Pomník padlým je umístěn v centru obce a tvoří jej zvýšená podesta se sochou nahého antického bojovníka přístupná ze tří stran balustrádovými schodišti doplněnými květinovými mísami. Socha umístěná na vysokém čtyřbokém podstavci zachycuje sedícího zamyšleného muže podpírajícího si levou paží bradu, pravou drží v klíně helmu, u nohou má položený meč a u levého boku má opřený kruhový štít. Podstavec doplňují tři mramorové desky se jmény válečných obětí, čtvrtá osazená na čelní straně původně nesla nápis: „Ein jeder ist als Held für´s / Vaterland gefallen, / Fern non der Heimat bliebt / Ihr uns zurück. / Das edle Andenken, das / Einzige von Allen, Errinert uns an ein verlorenes Glück.“ Text byl doplněný reliéfem řeckého kříže a letopočty 1914 až 1918. V současné době je pomník po celkové obnově opatřený novými nápisovými deskami.