pomník padlým

Pomník padlým se nachází v centru obce, ve svažitém terénu pod kostelem sv. Michaela archanděla a je přístupný ze silnice po krátkém schodišti. V odtěžené části svahu, která je zpevněná kamennou opěrnou zdí, je vsazena rozměrná kamenná stéla opatřená dedikací: „DEN GEFALLENEN / DES WELTKRIEGES / 1914–1918 / DIE HEIMAT!” Nápis původně doplňoval reliéf tlapatého kříže, který byl po roce 1945 odstraněn obdobně jako tři původní nápisové desky se jmény válečných obětí, ty se nacházely po stranách stély a v její dolní části. Pozemek před pomníkem je ohraničený sloupky s řetězy a doplněný kruhovým bazénkem z umělého kamene, ze kterého původně tryskala voda. Chátrající pomník byl v roce 2008 obnoven restaurátorem Bořivojem Rakem a doplněn novými nápisovými deskami upomínajícími také na oběti 2. světové války.