vila

Volně stojící patrová vila obklopená zahradou. Vilu postavil A. Turek, později ji výrazně upravil L. Machoň. Vila složená ze dvou částí - starší část vily je třípodlažní, nad keramikou obloženým soklem hladce omítnutá, završená valbovou střechou. Uliční fasádu pročleňuje balkon, který částečně kryje vstup, na zahradním průčelí JV nároží otevírají v 1. a 2. patře vyložené okenní arkýře, probíhající přes nároží. Do SZ nároží při ulici je vetknuta hmota převýšeného hranolu obdélného půdorysu, přepásaná pokračující přetaženou korunní římsou zbylé části domu. Hranol je cele obložen terakotovými deskami, severní průčelí otevřeno jednou okenní osou. Z boku se pojí rovněž terakotou obložená garáž. V interieru jsou štukem bohatě zdobené stropy, dřevěné a kamenné obklady, svítidla a další detaily.