socha sv. Pavla

Socha světce představujícího představující sv. Pavla, mučedníka a ochránce proti bouřím, nečasu a moru, je umístěna na bohatě zdobeném, konvexně tvarovaném soklu s bočními volutovými křídly. Na přední straně soklu se nachází rokajová kartuš s nápisem a chronogramem. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou, na jejíž přední straně vystupuje malá kartuš zdobená rokajem a jménem světce. Vlastní plastika na nízké tvarované podnoži je zobrazena v kontrapostu s nakročenou pravou nohou. Světec je oděný v šat římského vojína s helmicí na hlavě. Na tunice splývající do krátké suknice končící těsně nad koleny má brnění s rukávci. Přes levé rameno má přehozený zřasený plášť, splývající za tělem k zemi. Pravice odtažená od těla drží mučednickou ratolest, levice spočívá na hrudi. Hlava je otočena k pravému rameni. Tělem probíhá esovitý pohyb.