měšťanský dům

Přední dům je jednopatrový, řadový, o čtyřech okenních osách do náměstí. Vstupní průčelí opatřeno třemi oblouky podloubí na čtverhranných pilířích z pískovcových kvádrů s římsovou hlavicí. Podloubí sklenuto pěti plackami na pasech. Záklenky podloubí rámovány štukovou bosáží. Nad přízemím profilovaná kordonová římsa, na kterou navazuje plochý pás. Pod okny patra parapetní římsa, fasádu zakončuje korunní římsa, složená z plochého pásu a profilované vystupující části. Šestitabulková okna jsou osazena v lištových šambránách s ušima. Barevnost fasády sytě červená, architektonické prvky bílé. Hrany domu jsou vertikálně bosované štukovými bosami. Do domu se v podloubí vstupuje segmentově klenutým portálem, po jeho bocích jsou segmentově klenuté výkladce. Střecha je sedlová s hřebenem kolmým průčelí, krytina pálené tašky. Dvorní průčelí hladce omítané, trojosé, s novodobou pavlačí v 1. patře, ve 2. patře pouze s bočním balkonkem. Okna rozměrná, šestitabulková.