oplocení

Oplocení areálu je zčásti dochováno původní. Jedná se o kovová tyčová dekorativní pole s bodci oddělená robustnějšími sloupky z téhož materiálu usazená na cihlové koruně podezdívky z kyklopského zdiva. Toto oplocení je dochováno především na jihozápadní hranici pozemku, podél ulice Podolské nábřeží. Částečně i na jižní hranici podél ulice U Podolského sanatoria, zejména v její spodní části. Na toto oplocení zde dále navazuje zeď historicky náležící k oplocení někdejší usedlosti Neumanka. Severní a severovýchodní hranice areálu vymezují linie vyšehradských hradeb. Úsek oplocení s hlavní vjezdovou bránou byl později vybourán a nahrazen spíše provizorním pletivovým oplocením, podobně i dnešní vjezdová brána je nepůvodní. Novodobý je i objekt stávající vrátnice, která zde nahradila starší, dnes již zbouraný objekt se sedlovou střechou, pozůstatek někdejší podolské zástavby. Novodobé jsou i některé součásti oplocení (úsek v okolí vrátnice, úsek v horní části ulice U Podolského sanatoria).