chlévy

Dlouhé zděné jihovýchodní přízemní křídlo dvorcové usedlosti, navazující na průčelí obytné části domu, obsahující chlévy pro hovězí dobytek a v kontaktu s obytným domem vstup pro pěší s navazující přípravnou. Zdivo je smíšené, s převahou kamene a cihelnými záklenky, omítky vápenné, okrové barvy, později obílené. Sedlová střecha má krytinu z ražených tašek. Průchod do dvora v úseku starší kamenné zdi navazující na dům je zazděný, patrná je pravá část s navazujícím půlkruhovým záklenkem. Průčelní stěna chlévů o svojí tloušťku vystupuje z obvodu dvora, její fasáda je členěna širokými, hladce omítanými pilastry a půlkruhovžmi okny v mezilehlých polích. pilastry vystupují z hladkého omítaného soklu a shora nesou kladí s hladkým vlysem a profilovanou římsou. Okna byla lemovaná hladkými šambránami s obvodovou lištou (zachovalo se ve zbytcích). V levém nároží, kde se chlévy stýkají se stájovým křídlem, je protažena patrová nástavba až nad chlévy, kde je zakončená asymetrickým štítem, dozděným ve vrcholové části cihlami s půlkruhovým oknem. Ze dvora jsou chlévy přístupné vchodem uprostřed mezi dvěma velkými okny (ostění vstupu s ležatým nadsvětlíkem) a dalším vstupem v pravém koutě.