ohradní zeď s branou a schodištěm

Zeď po obvodě složena z obloukových i přímých úseků; má poměrně velkou tloušťku; z vnější strany vysoká cca 1,5-2 m; pultová koruna krytá prejzy; na části severní zdi drážkové tašky; oba líce zdi opatřeny štukovou omítkou; na několika místech vidět lomový kámen a žulu. Po celém obvodě plní zeď více či méně opěrnou funkci z vnější strany; z vnitřní strany zeď místy vysoká jen kolem 1 m. V západní části jižní zdi kulisová brána; její vodorovná sedlová stříška nadvýšená koruně zdi a krytá prejzy; podložena šikmo podseknutou římsou; zdivo má štukovou omítku; vlastní portál má žulové ostění se soklíky a vnější lištou s uchy; nadpraží vodorovné; špaleta sklenutá segmentem; dvoukřídlová železná svařovaná vrata (novodobá); předložené kamenné schodiště ohraničené betonovými zídkami se železným zábradlím; po stranách vstupu lisény, v jejichž místě zalomena římsa. Na východní straně ještě jeden vstup vytvořený jako prostý výřez ve zdi bez překladu; železná svařovaná vrata (2. polovina 20. století). Do JV úseku ohradní zdi je vestavěna márnice, větší částí svého obdélného půdorysu vysunutá mimo plochu hřbitova.