kostel

Původní centrální stavba měla podobu vysokého ústředního válce, na který se ze čtyř stran napojovaly sedlově zastřešená křídla s barokním průčelím se štíty a sanktusníky. Západní křídlo bylo prodlouženo a po stranách byly přistavěny nižší boční lodě, které vytvořily podlouhlou baziliku prosvětlenou termálními okny nad střechami bočních lodí. K severnímu křídlu je připojena přízemní sakristie s mansardovou střechou. Podél sakristie se přimykají stočená schodiště na oratoře. Průčelí jsou poměrně střídmá, členěná jednoduchými lisenami. Čtveřice sanktusníků je vztyčena na šestibokém půdorysu, ústřední kupole je završena osmibokou věží. Sanktusníky a věž jsou završeny oplechovanou protáhlou hlavicí s makovicemi a kříži. Vstupy do chrámu jsou pravoúhlé s původníi výplněmi v kamenných ostění.