socha sv. Jana Nepomuckého

Barokní socha světce na podstavci původně stála na břehu tymákovského potoka a cesty z Tymákova do Sedlce, poblíže starého vchodu do továrny. Později přesunuta do Sedlce do parku u rybníka, poblíže sedleckého mostu. Po roce 1975 byla přemístěna do areálu kostela Narození Panny Marie ve Starém Plzenci. Stávající podstavec je replikou z roku 1910, který byl zhotoven pravděpodobně z důvodu značného poškození původního kamene. Na všech stěnách střední části podstavce se nalézaly latinské nápisy (ve třech případech s chronogramy), které jsou zachycené v archivních parmenech. Nápisy byly v roce 1910 přepsány na nový podstavec, pokud byly ještě čitelné (porovnáním archivním podkladů jsou zjevné chyby při přepisu a dílčí úpravy textu).