socha sv. Jana Nepomuckého

Barokní socha je osazena na novodobém podstavci na travnaté ploše na východní straně návsi. Na kamenném stupni spočívá novodobý podstavec s odstupněným soklem, hranolovým dříkem a profilovanou výrazně přesahující krycí deskou. Na čelní stěně dříku je černým nátěrem zvýrazněný malovaný nápis: „† // SV. // JAN // NEPOMUCKÝ // OBNOVENO // 2021“ Na plintu stojí socha světce v životní velikosti v tradičním ikonografickém pojetí v liturgickém rouchu s kvadrátkem na hlavě. Světec stojí v mírném kontrapostu s pokrčenou pravou nohou spočívající na nízkém stupínku. Na prsou přidržuje masivní kamenný kříž s tělem Krista; pravá ruka podpírající spodní část kříže je svěšena dolů, levá ruka přidržující střední část kříže je pokrčena v lokti. V pravé ruce světec navíc drží zlacenou palmetu. Hlava je natočená mírně vlevo vzhůru, tvář rámuje plnovous, kolem hlavy svatozář s pěti hvězdami. Materiál sochy i podstavce: pískovec. Výška: socha 170 cm, podstavec 160 cm. Na čelní straně plintu vsazena kovová lucernička s prohnutým ramínkem.