socha anděla

V nice stála kamenná (pravděpodobně pískovcová) socha anděla strážného s dítětem. Postava anděla je oděna do bohatě řaseného roucha. Anděl měl vpravo křídlo, které v levé části chybělo. Podél levého boku byl patrný vzdouvající se pruh drapérie. Hlava byla výrazně nakloněná k pravému rameni. Postava dítěte umístěná vpravo, byla oděna do kratšího přepásaného šatu, u pasu byl pravděpodobně váček. Pravá ruka chyběla, levá byla natažená směrem k postavě anděla. Dítě mělo kulatou hlavičku lemovanou vlnitými vlásky. Dnes je socha ztracena. Podstavec zůstal zachován na původním místě. Na čelní straně podstavce je umístěný reliéfní dekor s motivem kartuše (původně asi s umístěným erbem), završený korunkou.