oranžérie

Zděný přízemní objekt bývalé oranžerie (skleníku) je obdélného půdorysu, podélnou osou situovaný kolmo na jižní konec jižního křídla zámku. Sestává se z dvojice krajních příčných křídel s nízkými sedlovými střechami, propojených křídlem skleníku, původně pravděpodobně s prosklenou střechou, z něhož se dochovala vyšší severní a nižší jižní obvodová stěna. Z užšího křídla původně navazujícího na východní stěnu východního traktu zbývají fragmenty severní obvodové stěny a sutiny. Zdivo smíšené, omítnuté, omítky z větší části opadané. Střechy obnoveny a pokryty lepenkou. Na východní straně střechy západního křídla cihelný komín. Jižní průčelí krajních traktů jednoosá, prolomená vysokými, dnes zaslepenými, okny s půlkruhovými záklenky, s ostěním pročleněným hlubokým ústupkem a vrcholící trojúhelnými štíty s profilovanými římsami. Severozápadní nároží západního křídla zpevněno druhotně použitými architektonickými články. Východní stěna východního křídla prolomena širokou mírně stlačenou půlkruhovou arkádou, severní stěna hlavním vstupem s kamenným ostěním lemovaným lištou s nízkým karnýzovým záklenkem s klenákem ve vrcholu, východní stěna západního křídla vstupem se segmentovým záklenkem. Po stranách východního křídla pravoúhlé vstupy s jednokřídlými dřevěnými výplňovými dveřmi v profilovaných zárubních.