kostel Narození sv. Jana Křtitele

Podélná orientovaná stavba krytá sedlovou střechou s pálenými taškami, přiléhající západním průčelím k JV fasádě zámku, respektive k jeho starší patrové části. V místě styku se zámkem je umístěna malá šestihranná věž se vstupem z jižního průčelí a s barokní cibulovou helmicí krytou plechem. Kostel je jednolodní s trojbokým závěrem se subtilními opěráky v rozích. Jižní stěna je otevřena třemi vysokými gotickými okny s kamennou kružbou, stěny závěru rovněž. Na západní straně jižní předsíně je umístěna dvojice drobných oken s oslími hřbety, za rohem je v západním průčelí stejně klenutý slepý portál. Fasáda je pokryta renesančními sgrafity s iluzivním kvádrováním a zakončena profilovanou korunní římsou. K oběma stranám lodi jsou v celé její délce přistavěny další hmoty: k jižní straně přízemní předsíň a kaple, k severní straně patrová část navazující na křídlo zámku, se sakristií a chodbou. Hlavní vstup do kostela je obdélnou jižní předsíní, jednoduchými obdélnými dveřmi. Loď je plochostropá, kaple klenuty valeně s lunetami a hřebínky. Stěny lodi jsou členěny pilastry.