obytná budova

Obytné stavení je přízemní nepodsklepený objekt na půdorysu obdélníka a je zastřešen sedlovou střechou. Střecha je kryta drážkovou krytinou. Hlavní selskobarokní průčelí obytného stavení je spojeno s novým rodinným domem kovovými vraty, jenž nahradily vjezdovou bránu. Obytné stavení má levou dispozici se světnicí orientovanou ke komunikaci, se síňkou a komůrkou. Krytina střechy je nesena vaznicovým krovem s ležatou stolicí. Hlavní průčelí je v přízemí dvouosé a je členěno dvěma okenními otvory se štukovým lemováním a okna jsou osazena ve špaletě. Přízemí je ukončeno profilovanou korunní římsou, která je kryta zbytky bobrovkové krytiny. Nad římsou se zvedá volutový štít s polokruhovým štítovým nástavcem. Štít je po obvodě lemován pálenými cihlami a zvýrazněn štukovým lemováním. Štít je rozdělen na střední volutové pole s pilastry a otvory a na polokruhový štítový nástavec. Střední pole je po stranách lemováno pilastry, které nesou štítovou římsu. Mezi pilastry je shoz pro seno s dřevěnými dvířky. Vedle pilastrů jsou prolomeny dva polokruhové větrací otvory se štukovým lemováním. V křídlech štítu jsou štukově znázorněné spirálové závity, které vycházejí s obvodového lemování. Vrchní štítový volutový nástavec má uprostřed letopočet 1832. Štít je zdoben keramickými čučkami. Dvorní fasáda je jednoduchá bez štukových profilací, členěno vstupním otvorem a dveřmi na půdu a třemi okenními otvory.