obřadní síň

Neorenesanční obřadní síň je situována v areálu židovského hřbitova naproti vstupní bráně. Jde o převýšenou stavbu obdélného půdorysu, k jejímž bočním stranám přiléhají přízemní přístavky. Hlavnímu, jihovýchodnímu průčelí předstupuje obdélná předsíň s vysokým, půlkruhově ukončeným vstupem, krytá sedlovou stříškou. Předsíň je členěná dvojicemi pilastrů, které vynášejí profilovanou římsu a hladké kladí nesoucí trojúhelný tympanon, v němž se nachází hebrejský nápis. Nároží jsou opatřena bosáží, profilovaná korunní římsa nese bohatě tvarovaný štít s kruhovým okénkem završený dvojicí obelisků, mezi nimiž je vysazen obloučkový štítek s čučkem. Do dvojice přístavků se vstupuje obdélnými vstupy, jež jsou opatřeny šambránami s ušima a návojovými římsami vynesenými konzolkami. Okenní otvory umístěné v bočních stěnách síně a v bočních přístavcích jsou půlkruhově ukončené. Střechy síně i přístavků, vždy z jedné strany ukončené valbou, jsou kryté pálenými taškami.