zvonice

Tvarově zajímavá zvonice se nachází před severním průčelí zámku. Převýšená čtverhranná (180 x 180 cm) dřevěná konstrukce je souměrná podle obou os. Na každé straně je na bocích dvojice hranolů, mezi nimi je převýšený segmentově ukončený prostup. Na dním se nachází pět svislých vyřezávaných prvků. Na vrcholcích hranolů, nesoucích podbradkovou římsu s kosočtverečnými výřezy, jsou řezané listové motivy. Na římse spočívá zvonková mansardová střecha, přecházející ze čtyř na osmiboký půdorys lucerny s osmi balustrádovými sloupky. Lucerna je završena mírně cibulovitou odstupněnou stříškou, ukončenou makovicí s křížkem. Krytinu tvoří červeně natřený plech. Hranolové stojky jsou umístěny do rošku z trámů na nízkém betonovém soklu.