schodiště s branou

Jednoramenné schodiště vede svažitým terénem z ulice Faulhabrovy k bráně v jihozápadním koutu bývalého hřbitova. Schodiště je široké, po obou stranách opatřené nízkým zděným parapetem se zábradlím z železné kulatiny. 12 schodišťových stupňů je dvakrát přerušeno širokou podestou. Rovněž prostor mezi branou a posledním stupněm je vyplněn podestou. Brána je zděná, završená segmentovým obloukem, uzavřená dvoukřídlými kovovými vraty z kulatiny vykované do geometrických a vegetabilních motivů s akantovými motivy vyplňujícími horní prostor. Vertikálně je brána členěna symetricky – zdvojeným pilastrem s toskánskou hlavicí a v omítce vyznačeným sloupkem nesoucím archivoltu s geometrickým obrazcem ve cviklu. Hlavice sloupků nesou průběžnou profilovanou římsu a vyloženou korunní římsu nesoucí nízký konkávně prohnutý štít. Plocha štítu je opatřena v omítce vyvedeným páskem vyvrcholeným čabrakou s křížkem ve vrcholu. Uprostřed štítu je nika s paprsčitě provedenou konchou. V nice je umístěn jednoduchý kříž. Římsa štítu je kryta plechem, po stranách jsou umístěny čučky, ve vrcholu patriarchální kříž. Vnitřní fasáda brány je hladká.