kostel

Jednolodní orientovaný kostel s podélnou lodí a užším presbytářem s trojbokým závěrem, po jižním boku presbytáře věž obdélného půdorysu, po západní straně věže obdélný schodišťový přístavek do pater věže. K západní stěně lodi přiložena pravoúhlá předsíň. Střecha lodi i presbytáře valbová s trojúhelnými oplechovanými vikýřky, na schodišťovém přístavku pultová, na předsíni valbová, krytina tašky bobrovky. Na věži strmá střecha ve tvaru osmibokého jehlance. Fasády lodi i presbytáře člení předsazený a hrubě omítnutý sokl a korunní římsa s fabionem. Omítky hladké, na nárožích lodi odkryta armatura z pískovcových kvádrů. V jižní stěně lodi dvě na výšku obdélná okna s nízkým půleliptickým záklenkem, v severní stěně dvě okna se sedlovým nadpražím. Nároží presbytáře vyskládaná z pískovcových a žulových kvádrů, ve stěnách závěru po jednom hrotitém okně (východní zazděné), profilace pískovcového ostění částečně poškozena (patrně šlo o výžlabek, oblounky a ústupky), v jižní stěně hrotité okno v omítkovém ostění. Věž má sokl odlišený pouze hrubou omítkou od hladkých stěn, každá stěna ukončena trojúhelným štítkem; zhruba do výšky koruny presbytáře nároží věže armována pískovcovými a žulovými kvádry, v jižní stěně obdélný vchod s nadsvětlíkem, dveře svlakové s kazetami a pásovými závěsy; přízemí osvětleno od východu úzkým obdélným okénkem se žulovým ostěním, 1. patro bez otvorů, ve 2. patře na J, V a Z straně na výšku obdélné okno se sedlovým nadpražím, opatřené žaluziovými okenicemi. V jižní zdi předsíně pískovcový sedlový portálek, ostění profilováno výžlabkem mezi dvěma oblouny, profilace dole usazena na šikmou trojúhelnou plošku, dveře dřevěné na pásových závěsech.