kostel

Poměrně prostý kostel je hladce omítaný, loď má obdélnou hmotu prolomenou čtyřmi vysokými okny s lomeným obloukem po stranách, střecha je valbová. Na východní straně se připojuje užší presbytář s polygonálním 5/8 závěrem. Po stranách kněžiště navazují sakristie a tzv. Pirchanská kaple. Sakristie na severní straně je nižší obdélná se sedlovou střechou, prolomená čtvercovými okny v kamenných ostěních a samostatným pravoúhlým vchodem na západní straně. Boční kaple je vyšší s pultovou stříškou, polygonálně zakončena s gotizujícími okny s kružbami a samostatným pravoúhlým vchodem na západní straně. Loď je opatřena dvojicemi přízedních pilířů mezi druhým a třetím, resp. třetím a čtvrtým oknem. Loď je přístupná dvojicí vchodů po stranách věže, vchody ve tvaru lomeného oblouku mají kamenná ostění portálů. Předsazená mladší hranolová třípodlažní věž má střechu tvořenou polygonální špicí s kovovým křížem. Třetí zvonové podlaží věže je prolomeno na každé straně neogotickým vysokým oknem s lomeným obloukem. Vstup do věže v centrální ose je tvořen sedlovým portálem s kamenným ostěním.