pivovar - severní křídlo

Budova uzavírá plochu dvora ze severu, v místech, kde sousedí s areálem děkanského kostela. Objekt vykazuje složité půdorysné členění, které je dáno především výraznou novodobou přestavbou, jež změnila jižní průčelí budovy, kde je dnes řada přístavků. Původní renesanční objekt zaujímal výrazně obdélný půdorys, orientovaný ve směru Z-V. Plášť zděné patrové stavby je zvnějšku pokryt vápennou omítkou se zbytky bělavých a žlutých nátěrů. Z původního pojednání fasády se dochoval pouze západní štít, který je dělen do mnoha polí římsami a pilastry. Současné okenní a dveřní otvory jsou novodobé, místy jsou pod opadanou omítkou patrné obrysy starších okenních otvorů, zejména na západním průčelí. Siluetu budovy doplňuje vysoký cihelný komín. Sedlová střecha je kryta bobrovkami.